Снимка: БТА

Преподавателката по руски и немски, която влезе пияна в час преди седмица, а след това бе уволнена от столичното 130-о училище, е приета днес в УМБАЛСМ "Пирогов”. Това съобщи bTV, като уточни, че рано тази сутрин Илияна Иванова е била докарана в болницата с отравяне след смесване на алкохол и медикаменти.

Има опасност за живота й. Засега от „Пирогов” не посочват дали става въпрос за опит за самоубийство или предозиране с лекарства в комбинация с алкохол.

Учителката е споделяла пред приятелка, че може да посегне на живота си, пише вестник "Стандарт".

От столичния инспекторат по образованието бяха обещали да ѝ подадат ръка и да търсят най-доброто решение за нейния случай, но от училището, където Иванова работеше, потвърдиха освобождаването ѝ от длъжност. Това може да е допринесло за отчаяната постъпка на преподавателката, която е самотна майка на три деца.

Инцидентът се случи на 10 декември около 10.00 часа сутринта в столичното 130 училище. Тогава експертиза показала, че тя е била с 2,64 промила алкохол в кръвта.

Късно вечерта на същия ден Софийският районен съд прецени, че извършеното от Илияна Иванова не е дребно хулиганство и предаде случая за разследване на прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase